La universitat dels veïns


Enric I. Canela

Llegia una dura crítica d’Antonio Cascón Dorado, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM). al govern de la Comunitat Autònoma de Madrid. El títol de la crítica és Escac a la universitat pública. Ignoro la ideologia política del degà, però he vist algun escrit seu contra la universitat privada. Millor, contra uns suposats privilegis a la universitat privada. No sé que passa a Madrid. Aquí segur que això no és així.

Després d’atacar el govern madrileny pel seu suport a les iniciatives privatitzadores, es queixa del nul suport que rep la UAM que diu que atenent-se als rànquings és la millor d’allà. Diu que al govern de Madrid li sap greu que la UAM obtingui bons resultats.

Em crida l’atenció que es queixa de la manca d’iniciativa legislativa del govern d’allà per canviar la Governança. També es queixa del govern de l’Estat espanyol.

Acaba: Aquest és, en última instància, el problema essencial: la supervivència de les universitats públiques, amenaçada ja a la Comunitat de Madrid i objectiu del negoci privat a mitjà termini a la resta de l’Estat. En la seva defensa tota la societat civil hauria d’estar compromesa.

Interessant la visió que tenen al país veí, sotmès en moltes coses a les mateixes normes que nosaltres, però aplicades de diferent manera. Penso que és un article per llegir.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació