Enric I. Canela

Llegia que l’Ayurveda, una medicina tradicional mil·lenària de l’Índia fins ara poc acceptada i estesa en el món occidental com a mètode curatiu, tindrà a Hongria, a la Universitat de Debrecen, el seu primer departament universitari a Europa, que començarà a funcionar a partir del curs 2015/2016 i servirà com una pràctica complementària per als estudiants de medicina.

L’objectiu és harmonitzar la visió de l’Ayurveda amb la medicina moderna. Ayurveda significa la ciència de la vida en hindi i afronta les malalties de manera complexa, en considerar no només la dimensió física de la malaltia, sinó també el mental i espiritual.

El mètode ayurvèdic utilitza moltes plantes i és més complex que la medicina convencional en aplicar no solament els tractaments sinó complementar-los amb l’alimentació, la filosofia, el control sobre el cos, i tot això, en combinació amb el ioga i diferents tipus de massatges.

Ho trobo excel·lent, encertat. De fet jo he estat seguint els efectes d’alguns dels principis bioactius de les plantes medicinals i puc assegurar que molts dels remeis orientals tenen un fonament científic clar. Al meu parer analitzar amb mètodes occidentals les medicines xinesa i ayurvèdica implicaria un notable avenç de la medicina preventiva i no invasiva.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació