Enric I. Canela

Genial! Diu que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha passat avui per alt de les retallades que han patit en els últims anys a Espanya els fons destinats a la recerca i la ciència i ha ofert un visió triomfalista de l’estat de la ciència. “A Espanya es fa molt bona recerca. Som la desena potència mundial en producció científica. Tenim diversos centres de primer nivell […] El nostre avanç en les últimes dècades ha estat enorme “, ha dit el cap del Govern en la segona jornada de la Cimera Iberoamericana, dedicada a debatre sobre innovació. “No en va la innovació és un dels factors bàsics del desenvolupament dels països. És una eina central per al creixement econòmic i per a l’estabilitat “, ha afegit Rajoy, tot i que el seu Govern va reduir en un 25% el pressupost per a la R + D civil en el seu primer any de mandat. Potser per això ha subratllat la necessitat de “ser més ambiciosos” a la participació privada en les activitats de recerca, tant en el finançament com en l’execució.

Hi ha dit després de la reculada en la inversió en recerca, la fuga de cervells, el tancament de centres, la baixada de posicions en el rànquing mundial d’inversió en R+D. Si a sobre es queden sense Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació