Enric I. Canela

Ahir es van lliurar a l’Aula Magna de l’Edifici Històric els Premis del Consell Social de la UB i de la Fundació Bosch i Gimpera. En el decurs de l’acte, presidit pel rector de la UB, Dídac Ramírez, ha impartit una conferència el professor de Genètica de la UB Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’IDIBELL. També hi han intervingut el president del Consell Social de la UB, Salvador Alemany, i la directora general de la Fundació Bosch i Gimpera, M. Carme Verdaguer.

La guanyadora del Premi José Manuel Blecua al millor article publicat en una revista reconeguda en l’àmbit de les humanitats i les ciències socials ha estat Marta Vila, el Premi José Manuel Blecua ha atorgat un accèssit a Gonçalo Santos. El Premi Ramon Margalef del Consell Social al millor article publicat en una revista reconeguda en l’àmbit de les ciències experimentals i de la salut ha estat per a una recerca de l’investigador de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) Xavier Serra. El Premi Ramon Margalef també ha concedit un accèssit a una recerca de Ricardo Pérez de la Fuente, de la Facultat de Geologia i l’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la UB (IRBio). La firma Servei d’Incineració de Residus Sòlids Urbans (SIRUSA) i el centre de recerca de la UB Disseny i Optimització de Processos i Materials (DIOPMA), que col·laboren conjuntament des de fa vint anys, han guanyat el Premi Antoni Caparrós al millor projecte de transferència de coneixement. El premi també ha atorgat un accèssit al programa de formació en donació i trasplantament d’òrgans dirigit per Martí Manyalich, professor associat de la Facultat de Medicina de la UB, president de la Fundació DTI – Donation & Transplantation Institute (amb seu al PCB-UB) i assessor de trasplantaments de l’Hospital Clínic de Barcelona. La guanyadora del Premi Senén Vilaró a la millor empresa innovadora d’aquest any 2014 ha estat Endor Nanotechnologies, SL.

Podeu veure més detalls al Web de la UB.

Al matí vam fer una roda de premsa la directora de la Fundació, Manel Esteller, el president del Consell Social i jo. Ara recull de la meva intervenció que vaig lamentar que la relació entre la universitat i el món productiu encara està lluny. I, que vaig ressaltar que, en aquest sentit, tot i que Catalunya es troba molt ben situada científicament calen més recursos: “Necessitem més recursos per poder fer aquesta transferència de coneixement, no només passa per la iniciativa pública, sinó que cal portar la ciència a la societat perquè la gent s’hi impliqui i inverteixi més”.

Algunes cites:

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació