Enric I. Canela

Podeu llegir que el Consell de Govern de la UB va aprovar dijous sense cap vot en contra, només dues abstencions, el pressupost per a l’any 2015, que puja a 367,1 milions d’euros —el del 2014 era de 356,3 milions d’euros. Els comptes de la UB s’incrementen, doncs, un 3%, tot i que si es descompta l’augment en 10 milions dels ingressos i les despeses finalistes, la part genèrica pràcticament es manté igual que el 2014. Els nous comptes de la UB asseguren la continuïtat de la plantilla de la institució, a més de garantir la renovació d’una partida de 600.000 euros per al programa d’ajuts econòmics adreçats a estudiants amb dificultats econòmiques, el bkUB, i assegurar un volum d’inversions de 5 milions d’euros.

Malauradament, la Generalitat de Catalunya continua tenint un endarreriment en el pagament de més de 50 milions d’euros amb la UB, que s’arrossega des del 2011. Fins a 45,8 milions són en concepte de pagaments corrents, i 8,3 milions són de deute històric. Aquesta situació té un impacte directe sobre la tresoreria de la UB i un sobrecost en la despesa financera. Sense aquest sobrecost segurament es podrien destinar aquests recursos a millorar la docència i la recerca. Ara els donem als bancs.

Podeu completar la informació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació