Enric I. Canela

Seguint amb el diari El País i els seus articles sobre la universitat, avui m’haig de referir a un article de Francesc de Carreras, catedràtic de Dret Constitucional de la UAB. El títol és: Tres problemas de la Universidad.

Destaca el diari: La deficient formació primària i secundària, els criteris endogàmics de selecció del professorat i la perversió de l’autonomia i la democràcia internes determinen el pèssim rumb de l’ensenyament superior.

El primer problema el subscrit completament. L’opinió de Carreras la comparteixo sencera.

Només comparteixo en part el problema de la selecció del professorat. Els anglosaxons no fan el model de proves que defensa Carreras i no tenen els nostres vicis. La selecció de personal no ha de ser un circ.

Estic bastant d’acord en el tercer punt. L’autonomia universitària no vol dir fer el que vulguem. Vol dir fer les coses que ens encarreguen amb eficàcia, decidint nosaltres com ho fem millor. Som com una cooperativa de serveis, també si la llei ho decidís podríem ser una empresa de serveis.

Hi ha coses discutibles, però l’article m’ha agradat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació