Enric I. Canela

Podíem llegir al web de Biocat que Montserrat Vendrell, directora de Biocat i del Parc Científic de Barcelona de la UB, ha estat nomenada membre de l’Industry Advisory Committee (IAC) de l’ELIXIR, una organització intergovernamental amb base a l’European Bioinformatics Institute (EBI) de l’European Molecular Biology Laboratory (EMBL).

L’Industry Advisory Committee s’ha constituït recentment amb l’objectiu de rebre consell estratègic d’alt nivell de la mà d’experts independents a l’ELIXIR, incloent pimes, proveïdors i editors. La selecció dels 11 membres finals de l’IAC es va fer mitjançant un procés de nominació oberta que es va dur a terme durant l’estiu i la primera reunió d’aquests membres es durà a terme el 26 de febrer del 2015.

Hem d’estar contents ja que és un capital més a casa nostra.

Just quan hem vist que Espanya es convertirà en membre de ple dret de la infraestructura europea de bioinformàtica ELIXIR, que va ser creada per aprofitar al màxim la gran quantitat de dades que genera avui en dia la recerca en ciències de la vida. La participació espanyola s’estructura a través de l’Institut Nacional de Bioinformàtica (INB), una plataforma de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII) el node central està allotjat al Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO). Catalunya Vanguardista ens ho explica amb detall.

ELIXIR va ser creat oficialment el desembre de 2013. Fins ara els seus membres de ple dret són el Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EMBL) i els onze països següents: República Txeca, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Israel, Països Baixos, Noruega, Portugal, Suècia, Suïssa i el Regne Unit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació