Enric I. Canela

Qüestió d’ideologia és un article de Jordi Gràcia publicat al diari El País. Article que posa de manifest la poca visió de la societat espanyola, representada per la classe política. Paradigmàtic aquest paràgraf.

La paradoxa desconcertant és que l’etapa més lluminosa de l’Espanya contemporània (fins a la guerra civil) va identificar en la universitat un agent actiu de modernització, respectat i protegit públicament, mentre que en la nostra democràcia amb prou feines ha aconseguit generar una altra imatge que la de la desestabilització política, la mobilització ideològica i ara ja, directament, la font culpable dels dinamiters del sistema de la Transició. Precisament per això, el debat públic sí que pot apel·lar a alguns elements de caràcter ideològic, entre els quals n’hi ha dos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació