Enric I. Canela

El president Obama ha fet una sorprenent proposta. Vol que els “community colleges”, de traducció conceptual complicada (vénen a ser el que eren abans les escoles universitàries i donen una formació universitària d’uns pregraus de dos anys. Després es pot seguir a la universitat i acabar un grau) siguin gratuïts.

Una matrícula, que no pagarien, ve a costar uns 3.800 dòlars. El nombre de beneficiaris 9 milions d’estudiants. El cost total enorme: gairebé 35.000 milions de dòlars. Per beneficiar-se caldria assistir a classe, sense manca d’assistència, i treure notable. A canvi els estudiants farien algun tipus de feina. No han dit encara quina.

Sembla que no serà gens fàcil aprovar el pressupost necessari per pagar aquest programa amb les cambres en contra.

Informació més completa:

Una resposta a “Obama vol una formació pre-universitària gratuïta”

  1. […] uns dies escrivia Obama vol una formació pre-universitària gratuïta. The Economist publica ara en relació a aquest tema l’article Zero tuition. Una anàlisi […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació