Enric I. Canela

Llegeixo que l’investigador i professor Xavier Gil, catedràtic d’universitat en biomecànica i biomaterials al Departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica de la UPC, ha estat nomenat pel rector Enric Fossas director de l‘Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB) i assumeix la direcció del projecte acadèmic Diagonal-Besòs. En aquest sentit, té la responsabilitat de definir el model acadèmic i global del centre i la seva interrelació amb el conjunt del nou Campus Diagonal-Besòs.

El nou director liderarà el trasllat de l’EUETIB i dels grups de recerca i ensenyaments de l’entorn de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) que se situaran al Campus Diagonal-Besòs, i ha de designar les persones que formaran part del seu equip en la fase inicial del projecte.

Així mateix, Gil desenvolupa funcions de representació del rector en el projecte i es responsabilitza de convocar un concurs internacional d’una plaça Serra Húnter de catedràtic contractat amb l’objectiu, entre d’altres, d’assessorar sobre les titulacions a implementar i el model acadèmic del nou Campus.

L’elecció del candidat l’ha fet una comissió paritària creada entre la Secretaria d’Universitats i Recerca (SUR) i la UPC, a partir d’una convocatòria de selecció, oberta de l’1 al 15 de desembre, per invitació expressa del rector. En l’elecció s’ha tingut en compte l’experiència docent i de recerca del candidat, l’experiència internacional i en gestió d’equips i projectes, així com la capacitat de lideratge.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació