Enric I. Canela

HERA són les sigles de “Humanities in the European Research Area”. En el projecte participen i col·laboren 24 estats. Com sempre tots els països contribueixen econòmicament, en diferent quantitat, per convocar projectes de recerca.

Fa uns mesos, a l’octubre, el Ministeri d’Economia i Competitivitat publicava:

Matchmaking Event “Uses of the Past”

La xarxa HERA (“Humanities in the European Research Area”), en la qual participa el Ministeri d’Economia i Competitivitat, convida a investigadors que sol·licitin la seva participació en la trobada que tindrà lloc el proper dia 29 de gener del 2015 a Tallin (Estònia) amb motiu de la futura convocatòria d’ajudes de programació conjunta internacional denominada Ús del passat (“Uses of the Past”).

El propòsit d’aquesta trobada és donar a conèixer la futura convocatòria adreçada a projectes de recerca transnacionals centrats en el tema Usos del passat, que serà oficialment anunciada al gener de 2015, així com facilitar la creació de consorcis internacionals de recerca que participin en l’esmentada convocatòria.

La data límit per al registre de sol·licituds és el 5 novembre 2014.

Per sol·licitar la participació en la trobada, els investigadors hauran de remetre una sol·licitud amb una breu descripció de la idea de projecte i un breu currículum curt. Les despeses de desplaçament podran ser reemborsats fins a una quantitat màxima de 350 €.

La participació espanyola era clara fa quatre mesos. Doncs bé, no. Diuen que l’Estat espanyol ha decidit no pagar els 23 milions d’euros que li pertoquen i deixar penjats als investigadors en aquests àmbits. Catastròfic. L’excusa és que l’Estat s’impedeix a si mateix participar en projectes internacionals. No pit transferir diners a la bossa comú per captar-ne després més. Una gran comèdia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació