Enric I. Canela

S’han lliura els Premis Nacionals (d’Espanya) d’Investigació 2014, a Jesús María Prieto, Joan Massagué Solé, José María Benlloch, José Luis García y Violeta del Monte. Els ha lliurat el rei.

Ha dit que l’avanç extraordinari que ha experimentat la ciència espanyola en els últims 30 anys, ha acusat els efectes de la crisi, un fet que hauria de fer reflexionar sobre el paper que ha de desenvolupar aquest sector en el futur del país. Segons ell, la R + D + I és, i serà cada vegada més, essencial per fer d’Espanya una nació competitiva i una societat que pugui oferir més oportunitats a les noves generacions i que avanci en la resolució de reptes als quals tots els països ens enfrontem, com la salut, la seguretat alimentària, una energia neta i eficient, la defensa o la cura del medi ambient.
També, ha indicat que cal fer tot el possible per incrementar les capacitats i el nivell de la ciència, ja que fa molt que Espanya va pujar al tren de la ciència i, és evident, que no es pot permetre baixar d’ell, ja que tindria conseqüències molt negatives per seu futur.

Resulta que el rei ha tingut un enorme errada, no ha entès que dir això al govern espanyol actual és com intentar que l’abella Maia es dediqui a la neurociència. Us imagineu Rajoy entenent que representa la recerca per al futur de la societat? Segur que no, està concentrat en les FAES, li van millor per garantir-se un sou, l’Estat és secundari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació