Enric I. Canela

Em tocava escriure per a L’Econòmic d’avui i ja està fet: Traslladar el coneixement.

Diu l’estret que han fet: A Catalunya, a diferència d’altres països, no tenim eines públiques que afavoreixin que el fruit de la recerca serveixi per desenvolupar noves empreses de base científica. No tenim els mecanismes financers ni la cultura necessaris per fer que siguin els grups de recerca els que posin el coneixement al mercat. Aquests mecanismes financers els ha de crear l’administració, igualment que és ella qui ha de finançar la formació dels científics emprenedors.

3 respostes a “Fem les eines per transferir coneixement”

 1. a 18 gen. 2015 a les 9:40 Xavier Ferràs

  Les eines estaven fetes, Enric. Oryzon o Advancell van ser impusades per instruments d’ajut “Capital Concepte” ja al 2001. Trampolins tecnològics, capital concepte, o ajuts VALTEC a la valorització, han existit entre 2001 i 2010… Eines que es va portar l’austeritat d’un dia per l’altre, per la desesperació de molts. El “sistema” té poca memòria…

 2. a 18 gen. 2015 a les 10:37 Enric I. Canela

  Xavier,
  Tens raó. Millor refem i financem. Ho recordo bé. “Capital concepte” no va ser pràcticament res. Una bona intenció.
  VALTEC sí però amb poc recursos i manca de lligar tot. Va haver un gran desconnexió entre els actors. Jo sempre vaig intentar estar al dia, i si no és per tu, moltes coses no les hagués conegut.
  Política global: mai. Sense política global els pocs recursos estaven mancats.

 3. a 05 març 2015 a les 8:57 Enric I. Canela » Blog Archive

  […] Quim Bosch al seu bloc Eureka ens recorda la nova política europea: La UE canvia totxos per neurones (from bricks to brains). Aprofita per dir-nos que la Generalitat ha publicat dues convocatòries cofinançats amb fons FEDER. Al seu dia ho vaig comentar a Fem les eines per transferir coneixement. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació