Enric I. Canela

El diari ABC publica un article de Lucia Dorronsoro sobre la reforma de la durada de graus i màsters que al ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert ha plasmat en un Reial Decret que ja tenim a sobre. Em serveix per dir alguna cosa.

Com ja hem comentat molts cops, el canvi de sistema, hauria d’implicar un any menys de grau i un més de màster, a les universitats que així ho vulguin. Tal com es defineix, l’adaptació és voluntària, a partir del setembre, però el Consell d’Estat diu que és massa precipitat i demana més temps.

De fet a partir del mes de setembre, cada universitat podrà triar lliurement si redueix la durada dels seus graus i allarga la dels seus màsters, si tots, si alguns, … gran llibertat d’elecció.

Aquest sistema està més d’acord amb el que predomina a l’EEES on els graus tenen una durada de tres anys i els màsters de dos.

A mi aquest moment m’agrada molt perquè posa en contradicció els sistema. Un munt de gent que deia que sí, ara diu que no. Uns que massa ràpid, altres que diuen que massa ràpid i si poguessin, d’amagat, ho posarien a funcionar demà… Fantàstic.

Deixant de banda bromes i ironies, caldria canviar el sistema completament i, com deia fa uns dies, Per què no tornem a implantar el curs preuniversitari. Seria l’únic sistema lògic, tornar uns anys endarrere i fer com els anglesos.

Clar que aquesta idea només serà possible si som independents i manen persones intel·ligents. Ser independent no es garantia de res, només que serem capaços d’encertar o equivocar-nos sense ajuda dels fanàtic espanyolistes. Tanmateix podríem votar tenir el sistema bolivarià, els astres no ho vulguin.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació