Enric I. Canela

Avui hem tingut l’oportunitat d’anar a un acte històric, per a mi històric, la inauguració del Paranimf de la Facultat de Medicina. Ho dic perquè les obres de la Facultat de Medicina les vaig gestionar fa més de vint anys. Encara no han acabat. L’alegria de trobar i escoltar l’arquitecte Toni Ubach, ànima de la reforma.

El menys important del dia és el resultat, esplèndid per altra banda. Per a mi el més important són les relacions personals, les relacions entre els presents i les vivències de cadascú. La UB és un ésser viu que es mou i creix, s’estableixen llaços neuronals. Avui alguns mig inhibits al meu cervell s’han animat.

La part real: una magnífica obre que s’ha culminat amb un gran degà: Francesc Cardellach. El rector, Dídac Ramírez, mereixia presidir aquest acte.

La inauguració ens ha permès escolar al Dr. Antonio M. de Lacy, que ens ha parlat d’innovació en cirurgia. Ens ha explicat, entre altres coses, AIS Channel (Advances In Surgery Channel), podeu veure el tràiler. Si voleu aneu a veure què és i què vol AIS Channel, un gran projecte

Avui també, coses de les agendes el Servei de Farmàcia de l’Hospital Clínic de Barcelona s’ha dotat d’un robot pioner per preparar la quimioteràpia dels pacients oncològics de forma automàtica i sense errors, tenint en compte que permet monitoritzar el procés i reduir la manipulació dels farmacèutics del centre.

Trobo extraordinari el que està fent la Facultat de Medicina, els meus companys investigadors i metges, i l’Hospital Clínic, tot un exemple i una meravella de la que hem d’estar orgullosos. Jo me’n sento, solidàriament orgullós.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació