Enric I. Canela

He escoltat que José Manuel Lara Bosch ha mort avui. En pau descansi. La UB i el grup Planeta havien mantingut una relació tipus Guadiana, ara apareix i ara desapareix, però mai no ens vam allunyar molt. Una relació que, si la memòria no em falla, es remunta a l’any 1995 o 1996. Veiem aquells anys que la capacitat de vendre productes editorials del Grup Planeta i la capacitat formativa de La UB podien donar bons resultats.

L’editor Lara havia participat en algunes activitats de la Fundació Bosch i Gimpera. Vam tenir diferents contactes, contractes i associacions. Lara sempre va veure el paper que el seu grup podia jugar en la formació universitària.

UNIBA, el Centro Universitario Internacional de Barcelona, és la darrera aventura que vam emprendre junts, UB i Planeta. És un projecte amb vocació a l’Amèrica Llatina, com la majoria dels projectes formatius del Grup Planeta. L’acord es va signar per ell i el rector Dídac Ramírez el 10 d’abril de 2014. Jo vaig veure aleshores a l’empresari, per darrera vegada, en directe, molt desmillorat.

M’agrada recordar ara José Manuel Lara i agrair-li la seva feina a favor del coneixement. Aquells que creuen o han cregut que el coneixement és valuós i que cal fer tot per a què es difongui mereixen un lloc en el record de la UB.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació