Enric I. Canela

He vist a les notícies que els rectors de les universitats de l’Estat han acordat que no hi hauran graus de tres anys fins el setembre de 2017. O sigui que a la pràctica ho han endarrerit un any. De fet era molt difícil que el setembre de 2015 estigués a punt un grau de tres anys. El setembre de 2016 eren esperables alguns. Sembla que no serà així si tots els rectors actuen com han acordat. Es veu que 57 rectors han estat favorables, 5 s’han abstingut i 1 ha votat en contra. Han fet un comunicat.

Ben podria fer que algun consell de govern d’alguna universitat opinés diferent i algun rector veiés “impotent” com no li fan cas i no passés el que han acordat, veurem. Queda pendent el que decideixin les comunitats autònomes. Diu el rector de la Universitat de Saragossa i president de la CRUE, Manuel López, que seria desitjable que prenguessin mesures contradictòries. Espero que si.

No em sembla una bona idea la moratòria com no m’ho semblaria córrer per disposar de graus més curts al setembre. Diu que faran durant aquest temps una avaluació del sistema de graus de quatre anys, que està ara entrant en els processos d’acreditació de les titulacions, i s’estan fent estudis de la implantació de Bolonya en els països europeus, i que així tindran una riquesa de documents al respecte. No volen trencar la cohesió del sistema. Molt hispànic, es diu pànic a la diferència. Lloem la fotocopiadora.

Per sort sembla que els rectors catalans estarien per agafar-se a alguna escletxa i fer algun grau de tres. De fet, si a les meves mans estigués, abordaria una “reforma catalana” del sistema universitari en els aspectes financers i d’accés amb incentius a la reforma. Ja he comentat el que penava en un altre moment (veure Canvi de model de graus i arguments absurds). Mentre que facin un “llibre blanc (o verd) sobre l’aplicació del model de Bolonya”.

Si les matrícules es posessin a preu europeu, ells estudiants ho aprovaven i ens feien l’onada, no ens enganyem.

7 respostes a “La universitat té pànic a la diferència”

 1. a 02 febr. 2015 a les 8:56 José María

  I qui ha votat en contra?

 2. a 02 febr. 2015 a les 10:35 Enric I. Canela

  José Maria,
  Ara no ho sé. També tinc curiositat.

 3. a 03 febr. 2015 a les 9:23 Residència Universitària

  A mi també m’agradaria saber qui ha votat en contra. Es podria fer una llista pública, no?
  I també penso que a preus europeus molta més gent estaria a favor, però no tal i com està montat aquí.

 4. a 03 febr. 2015 a les 7:01 David de las Heras

  Sempre amb amor mira que vaig escriure a l’any 2008.http://www.daviddelasheras.cat/la-sisena-hora-a-la-universitat/

 5. a 05 febr. 2015 a les 10:51 Enric I. Canela

  Em sembla que és coneguda una universitat privada. Jo estic a favor, però amb els canvis que indico.

 6. a 05 febr. 2015 a les 10:53 Enric I. Canela

  David,
  Si, ho he llegit. Dir-te que els estudiant que entren a la universitat no estan prou preparats per fer un primer curs a França.

 7. […] hem ficat en una comèdia. Escrivia fa un parell de die La universitat té pànic a la diferència. De fet algú que no sàpiga massa de mi podria mal interpretar-me i pensar que jo estic a favor de […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació