Enric I. Canela

La reforma de la universitat i del seu model d’estudis va generant articles. El meu darrer comentari va ser a Farem graus de flabiol de tres anys. En faré més.

Em vaig convencent que tinc raó en escoltar i llegir les diferents declaracions. Naturalment les declaracions del rector de la Universitat Camilo José Cela, que va votar diferent de la resta de rectors de la CRUE, són favorables a implantar graus de tres anys. La universitat Camilo José Cela vol negoci i fer carreres més curtes ho pot ser. Interesant que el rector digui que ell ha votat en contra però que esperem a veure quants graus de tres hi haurà. Efectivament, se’n posaran tot i haver votat en contra. Incoherent al meu parer, però les coses són així.

El que trobo de poca vergonya, ho fa alguna premsa, és dir que Wert encareix la universitat. Absurd. Qui l’encareix és qui decideix quan val cada curs i no és el govern espanyol. Ja ha dit Antoni Catella que el primer any dels màsters de 120 crèdits serà a preu de grau, per no apujar els preus.

Si que cal pensar en les beques. Això és de Madrid i Madrid no està per donar beques. Wert i els que pensen com ell són dels que creuen que els que no tenen recursos que no estudiïn. Si no és així ho sembla perquè el que fan va en aquesta línia.

De fet Wert treu pit perquè ha aprovat un decret, discutit, que liberalitza els graus. De totes formes, la legislatura és una autèntica catàstrofe. No s’ha reformat res, s’han augmentat les matrícules, s’han reduït les beques i no s’ha fet res per desregularitzar el sistema.

La conclusió és que la majoria dels polítics tenen poc interès en altra cosa que en guanyar eleccions. Tocar la universitat és un risc i millor estalviar-se el problema. Igual perdrien la feina. Wert ha dit, ja us ho fareu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació