Enric I. Canela

Dijous el Consell de Govern de la UB donava el vistiplau, no li tocava fer més, al nou Consorci de l’Hospital Clínic de Barcelona. A banda de tot el que podeu llegir a la notícia, hi ha una cosa que destaco: L’Hospital Clínic manté la consideració d’hospital universitari de la UB i, per tant, utilitzarà com a identificació gràfica la llegenda «Hospital Universitari (UB)». Finalment, la UB també s’assegura la preferència en la col·laboració formativa i acadèmica amb el nou consorci. En el cas que l’Hospital volgués signar un conveni amb una altra institució formativa, aquesta decisió hauria de ser ratificada pel Consell de Govern de la UB.

Fa ja un munt d’anys la UB i l’Hospital Clínic, per raons alienes a la universitat i molt lligades als “governadors civils”, es van divorciar. La UB tenia un Hospital per formar els futurs metges i els metges tenien en la UB casa seva, va deixar de ser així. El meu amic, degà de Medicina, Francesc Cardellach -deixeu-me dir: un gran degà-, em deia que enyorava aquella relació (ell i jo ja som una mica grans). Ara tornarem a anar junts. Estic molt content (i no sóc metge).

Jo li deia l’altre dia al rector, Dídac Ramírez, això és de les coses més grans que hauràs fet en el teu mandat. Convençut estic que això fa més gran la UB i més gran l’Hospital. La UB i Hospital són patrimoni de Barcelona. Ajuntament-Universitat-Hospital Clínic són de Barcelona.

Gràcies a tots els que ho han fet possible. No els vull citar però ells saben que jo sé qui són i que dic això molt sincerament.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació