Enric I. Canela

Avui el govern espanyol, via la Secretaria General d’Universitats, ens ha enviat l’enllaç al document Guia de bones pràctiques per a la participació de les universitats espanyoles en els rànquings internacionals.

Ens explica que, atesa la creixent importància internacional dels rànquing, la Secretaria General d’Universitats va constituir, al maig de 2013, un Grup de Treball integrat per experts de diferents universitats, amb l’objecte d’analitzar les metodologies dels rànquings internacionals més prestigiosos (ARWU, THE i QS) i la participació de les universitats de l’estat espanyol en els mateixos, per tal de millorar la seva posició en aquestes classificacions.

La Guia recull una sèrie de recomanacions emanades del Grup de Treball. El document és molt detallat. Hem observat que algunes dades que aporten les universitats no són coherents entre elles. Ho treballarem, però creiem que les grans universitats ja tenim aquesta informació ben treballada. Dit això, ho agraïm i felicitem la iniciativa perquè contrastar i discutir és bo per nosaltres i pot ser un document de gran ajut per a universitats que hagin treballat menys aquest tema.

Una resposta a “Bona guia per millorar en els rànquings universitaris”

  1. […] per a la participació de les universitats espanyoles en els rànquings internacionals (veure Bona guia per millorar en els rànquings universitaris) havia estat útil. Impossible, li vaig dir una cosa així com: serà útil, està ben feta. No ens […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació