Enric I. Canela

Hem sabut aquests dies que l’start-up Mind the Byte, amb seu al Parc Científic de Barcelona, obre gratuïtament iMols –la seva plataforma cloud per al disseny computacional de fàrmacs– a tota la comunitat científica per facilitar l’accés a la tecnologia d’avantguarda a l’entorn acadèmic i a les petites pimes innovadores.

iMols és una plataforma SaaS (‘Software as a Service’) que trenca les dues principals barreres amb què es troba el disseny computacional de fàrmacs: els costos d’implementació – elimina les inversions en servidors i llicències de software– i la formació de l’equip, ja que és una eina fàcil i intuïtiva que requereix de molt poc entrenament.

La plataforma accelera el procés de desenvolupament de nous medicaments i millora l’accés a les eines per al disseny computacional de fàrmacs d’última generació: permet fer cribratge i perfilat virtual de molècules en menys de cinc minuts, explorar bases de dades públiques i gestionar les pròpies, entre altres aplicacions, i des de qualsevol lloc i dispositiu connectat a la xarxa.

He parlat diversos cops de Mind the Byte, la jove empresa llenççada per Alfons Nonell Canals. Sempre notícies bones. Confio poder seguir així, crec que serà d’aquesta forma.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació