Enric I. Canela

Llegia que Ikerbasque va evidenciar l’any 2013 la rendibilitat de l’aposta per la recerca científica que, des de la seva creació l’any 2007, ha mantingut: els investigadors captats a tot el món per desenvolupar el seu treball en universitats i centre de R+D del País Basc van aconseguir atraure fons el 2013 per valor de gairebé 17 milions d’euros per a projectes de recerca.

Ikernasque és la Fundació Basca per a la Recerca. Des de 2007 els investigadors Ikerbasque han aconseguit portar al País Basc un total de 60 milions d’euros. Es torna a demostrar que al costat del benefici a llarg termini en termes de competitivitat i millora del nivell de vida d’un país, la inversió en investigació pot obtenir igualment retorns immediats en forma de fons per a la recerca.

En concret, la xifra total de fons obtinguts pels investigadors Ikerbasque ascendir a 16.925.282 euros. Sobre un total de 248 projectes que van comptar amb finançament extern, nou són finançament de l’ERC (European Research Council, el Consell Europeu de Recerca), la institució més prestigiosa del vell continent pel que fa a la promoció de projectes d’investigació ambiciosos en les fronteres del coneixement. La nova ERC Grant aconseguida el 2013 és la primera en Ciències de la Vida amb què compta Euskadi.

Bona feina la d’Ikerbasque.

2 respostes a “Ikerbasque segueix captant recursos”

  1. a 22 febr. 2015 a les 6:48 Miquel Solà

    En el meu Institut (Institut de Química Computacional i Catàlisi de ls UdG) hem perdut 4 investigadors q els han fitxat al País Basc. Un d’ells va treure una A sense finançament en una StG. Anem regalant talent…

  2. a 22 febr. 2015 a les 7:46 Enric I. Canela

    Miquel,
    Estem fent una política imbècil. Les universitats estem penjades. Els centres que el Govern considera seus estan mimats. Nosaltres no som seus.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació