Enric I. Canela

L’altre dia Guy Haug, un dels pares del pla de Bolonya, l’Espai Europeu d’Educació Superior era entrevistat sobre el model universitari. El 3+2 o el 4+1. Ara just els estudiants estan en vaga i alguns altres membres de la comunitat també sembla que hi donen suport. Els sindicats, que habitualment es posen al cantó del soroll, amb raó o sense, hi són.

Jo diria que la vaga es fa sense reflexió. Una de les coses que diu Guy Haug és que la reforma espanyola, la del 2007, no va entendre l’objectiu del Pla de Bolonya. Com no podia ser altrament, l’expert ens diu que el sistema universitari s’afeblirà amb graus de tres anys. Graus únics. La idea és mesclar i tenir formacions diverses. Si més no és també la meva opinió (veure A voltes amb els graus universitaris).

El que no ha entès, o m’ho sembla, la majoria és que la feina que tenim ara per davant, la més important, és dissenyar els màsters. Dos problemes, fer econòmicament assequible la formació a totes les capes socials i treballar a fons la reforma dels màsters.

No veig que el debat vagi en aquesta línia.

Una resposta a “Canviar els màsters i baixar els preus”

  1. […] Ara, deixant-se de bromes, cal mirar amb urgència que fer amb els màsters. No sóc jo el que té la dèria. També ho diu Guy Haug, un dels pares del pla de Bolonya, l’Espai Europeu d’Educació Superior (veure Canviar els màsters i baixar els preus). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació