Enric I. Canela

La setmana passada la Secretaria d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació va publicar la convocatòria Ayudas para contratos para la formación de investigadores en empresas (Doctorados Industriales) corresponent a l’any 2014 per potenciar la presència de doctors a empreses. Els nous ajuts finançar 50 contractes d’investigadors Predoctorals amb una retribució salarial mínima de 16.422 euros bruts anuals.

A Catalunya ja des del 2012 existeix un pla de doctorats industrials que funciona molt bé. Les diferències bàsiques són que els ajuts tenen una durada màxima de 4 anys, i els nostres de 3 anys. En els del govern espanyol l’empresa rep diners per pagar el salari de l’investigador i en el nostre cas l’empresa se’l desgrava i el grup de recerca rep diners.

Són programes diferents. Caldrà veure com evolucionen. A mi m’agrada més el nostre, però cal anar a totes. El termini de sol·licitud finalitzarà el 17 de març de 2015. Molt curt si no es té el contacte mig acabat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació