Enric I. Canela

Avui he llegit algunes reflexions a causa de la celebració d’Aula 2015 a Madrid.

Cap reflexió em convenç. Tracta, naturalment del present / futur model del model universitari. No veig més que especulacions sobre la formació en un lloc, l’Estat espanyol, n la formació pre-universitària és molt baixa. La gran reflexió que hauria de fer el país no es tant com han de ser els graus i els màsters sinó com construir unes passarel·les entre secundària i universitat que funcionin

L’avantatja del model que ens ve és que el podem fabricar a banda d’altres llocs de l’Estat. Cal que el Govern es posi les piles i el model de finançament vagi d’acord amb el model que el Parlament determini. El futur ha de ser decidit d’acord amb criteris científic (socialment científics) però no pel professorat universitari i menys pel conjunt de la comunitat.

El parlament català porta dècades “passant” de la universitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació