Enric I. Canela

Llegia una bona notícia per a Catalunya. Catorze investigadors del sistema català de recerca han estat reconeguts en la segona convocatòria dels Consolidator Grants que atorga el Consell Europeu de Recerca per als científics que es troben a la meitat de la seva carrera. Aquests ajuts –altament competitius– finançaran els projectes d’aquests investigadors durant els propers 5 anys per tal que puguin consolidar els seus equips i desenvolupar les seves idees més innovadores a tot l’Espai Europeu de Recerca.

Els investigadors del sistema català de recerca que han estat reconeguts són:

Albert Atserias (UPC), Mariano Campoy-Quiles (ICMAB-CSIC), Josefa González Pérez (IBE-CSIC), Ignacio González-Bravo (ICO), Julio Lloret (UdG), Elena Martínez Fraiz (IBEC), Pablo Menéndez Buján (IJC), Serena Olsaretti (UPF), José Luís Peydro (UPF), Romain Quidant (ICFO), Marta Reynal-Querol (UPF), Neus Sabaté (IMB-CNM-CSIC), Xavier Salvatella (IRB), Jordi Sort (UAB).

La UB no hem tingut cap. Únicament col·labora com a professora associada Elena Martínez Fraiz. Pablo Menendezz treballa a la Facultat de Medicina però cobra de la Fundació carreras. Hem tingut mala nota si ens comparem amb altres universitats. Set guardonats són investigadors ICREA. Cal tenir en compte, però, que ICREA discrimina de forma descarada la UB: Ja ho vaig explicar fa un cert temps al Consell de Govern de la UB.

En total, l’ERC ha concedit 372 ajuts Consolidator, amb una inversió global de 713 milions d’euros. L’import màxim de l’ajut serà de 2,75 milions d’euros tot i que la mitjana de les subvencions serà de 1,91 milions. A la resta de l’Estat els han arribat 18.

2 respostes a “Èxit català en els Consolidator Grants 2014”

  1. a 14 març 2015 a les 5:29 joaquim p.gonzalez

    1. Totalment d acord amb la distribucio d icreas a la universitat. Un desastre.
    2. La UB reb pocs erc, pero igual es normal. La ub es una universitat seriosa amb llarga i profitosa (tal com mostren els rankings) trajectoria en recerca. Diria que molts investigadors de la ub son pudorosos en presentar-se a convocatories on es premien projectes amb exces d’imaginacio, cientificament situats a la frontera de la sensatesa i que han de prometre great achievements, from the fundamental point of view but providing technological solutions ready to be commercialized.;-)

  2. a 15 març 2015 a les 8:21 Enric I. Canela

    Joaquim,
    En un determinat moment, quan posen el darrer director, passem d’un mètode més o menys equilibrat a un: tu m’agrades i tu no.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació