Enric I. Canela

Sempre m’ha encuriosit determinar d’una forma més o menys encertada el per què les mateixes inversions, models similars produeixen resultats tan dispars en països diferents.

Aquesta setmana em tocava l’article de cada quatre a L’Econòmic i en ell he aportat algunes dades i mostro, que no determino, diferències substancials entre Corea del Sud i Catalunya. Corea del Sud és un país, teòricament innovador, però les prediccions és que si no estén la innovació a sectors diferents dels grans clústers, la seva innovació quedarà frenada.

Moltes vegades es pren l’informe anual del World Economic Forum (Índex Global de Competitivitat) com un valor que mesura el moment, jo no ho veig així (sóc rar) per a mi és un indicador de futur. A vegades ens enlluernem. Corea del Sud està en el lloc 26 de l’índex i és el país que dedica més recursos a R+D.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació