Enric I. Canela

Hi ha coses d’alguns àmbits, que si no fos per Xavier Ferràs se’m passarien sense que jo hagués prestat atenció. Un cas és el que ens presenta a Noves tendències en educació.

En aquest article parla de la Fundació Ship2B, que no coneixia. Aquesta fundació l’han creat Xavier Pont, Maite Fibla i Clara Navarro. Ells diuen que està dirigida per persones i entitats líders del sector empresarial i social per impulsar l’emprenedoria social i la inversió d’impacte com a eina per aconseguir un canvi a la nostra societat. Creuen que aquest canvi passa per afrontar els problemes tan ambientals com socials mitjançant la creació, acceleració i finançament de projectes socials rendibles. Enveja. Jo havia plantejat la necessitat de fer de l’emprenedoria social un eix de la feina de la universitat. Poc èxit, pocs recursos i pocs diners.

També, Xavier Ferràs, ens parla de l’institut de prospectiva Creafutur que ha realitzat una anàlisi de les noves tendències en educació.

M’ha interessat molt el conjunt del que explica Xavier Ferràs i el que hi ha als dos enllaços (Fundació Ship2B i Creafutur). Ara no intentaré resumir res, L’article de Xavier Ferràs ens dóna prou idees i si voleu aneu a les fonts.

Si, però, que us recomano que ho llegiu si teniu inquietud social en la que intervé el coneixement. Hi ha coses que crec que la universitat hauria de fer i no fa. Jo ja no podré induir el canvi, tot porta temps i no és bon moment, però algú ho haurà de fer.

2 respostes a “La universitat hauria d’impulsar la innovació social”

 1. a 16 març 2015 a les 1:13 Fundación Ship2B

  ¡Muchas gracias por el post!

  A continuación os dejamos el estudio completo que hemos realizado con el apoyo de las fundaciones Banco Sabadell y Creafutur, y que se enmarca en el programa de aceleración B-Challenge. El documento incluye 80 innovaciones educativas y 8 tendencias que nos descubren el potencial de la innovación y la tecnología para resolver los problemas educativos de nuestra sociedad.

  http://issuu.com/fundacionship2b/docs/estudi_bchallenge_v6

 2. a 16 març 2015 a les 11:22 Enric I. Canela

  Hola,
  Gràcies a vosaltres per la feina. També gràcies per l’estudi.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació