Enric I. Canela

El director general d’Universitats, Lluís Jofre, feia unes encertades declaracions en relació a la captació d’estudiants estrangers per fer els màsters. La Generalitat disposa d’un web per promoure que vinguin estudiants estrangers i per facilitar la vida als nouvinguts. És la recuperació d’un vell projecte, que vam iniciar un petit equip i jo l’any 2002 i que, posteriorment, el Govern del 2004 es va carregar perquè no ho havien fet ells. Una autèntica visió de país. Més de deu anys perduts.

Bé, sembla que ara tornem a intentar el que s’havia d’haver fet aleshores. No em cansaré de dir que hi ha dues coses que hem de fer: la internacionalització dels màsters i l’aposta per la innovació. El Govern ho veu, els rectors imagino que també, no els he escoltat, però manquen recursos.

Lluís Jofre parla de diners que vindran. Té raó, però no ara, si ho fem molt b, ja veurem. Hem de ser molt modestos a l’inici. Si un mira els preus de les universitats europees, no angleses, veurà que els preus no són alts. Costa molt més a un català un màster a Barcelona que a París. Si multipliquem per 3 o per 4 els preus, no sé si el que aconseguirem es perdre els estudiants estrangers que tenim ara.

Una resposta a “Apujar els preus dels màsters per als estrangers podria no ser un negoci”

  1. […] d’Universitats, Lluís Jofre, en relació a la captació d’estudiants estrangers (veure Apujar els preus dels màsters per als estrangers podria no ser un negoci) he fet bastants comentaris sobre el tema. Voldria explicitar per escrit algunes de les meves […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació