Enric I. Canela

La darrera convocatòria per demanar el finançament de projectes de recerca per part del Ministeri d’Economia i Competitivitat h tingut unes característiques curioses. Hem refereixo a les convocatòries, migrades convocatòries, anuals per finançar la recerca bàsica o fonamental.

Aquesta vegada es demanava un currículum abreujat que no sobrepasses quatre pàgines. Si se sobrepassaven estaves eliminat i no era una cosa esmenable. Estava claríssim. L’aplicació informàtica per demanar la sol·licitud, com passa a la majoria de les aplicacions informàtiques del ministeri, no era massa pràctica. Quan es posen aquests límits es bo fer aplicacions que impedeixin escriure més del compte.

El cas és que molts investigadors, per raons que se m’escapen, no en van fer cas i han vist que el seu projecte quedava eliminat. Això ha provocat queixes, dimissions, etc. Uns 250 projectes s’han vist afectats.

Aquí tinc dues consideracions. Em sembla que els responsables ministerials, que tenen raó en dir que la restricció estava claríssima i que els advertiments sortien arreu, haurien d’acceptar que en aquets cassos es fan aplicacions amb espai restringit que no admeten ni un caràcter de més. L’altra consideració és que massa gent no fa cas de les normes i fa el que li sembla.

Tenim una enorme tendència a disculpar l’infractor i considero que les normes estan per seguir-les.

Dit això, probablement de ser jo el responsable hagués deixat esmenar les coses i hagués encarregat una aplicació amb restriccions. Tots contents.

4 respostes a “L’absurd cas dels currículums reduïts”

 1. a 25 març 2015 a les 11:15 Jesús Colprim

  Enric, d’acord amb el fet de que l’aplicatiu no permeti les aportacions fora límits. Ara be, ja fa massa temps que l’estratègia de documents en blanc, si cola cola, o memòries amb tamany de lletra i espai minúscul fan orgull en alguns investigadors. Preferiria queixes per no complir amb l’esperit d’equips grans, multidisciplinaris,que no tots ho son! Queixes per el criteri de màxim un becari encara que l’equip sigui gran, criteris de retallada de pressupost coherents i públics ….
  No trobo malament que els excloguin, si alguna cosa hem de saber fer es conèixer i respectar les regles del joc!
  Que es diner públic i cal respectar la convocatoria, encara que no ens agradi!

 2. a 26 març 2015 a les 7:51 Enric I. Canela

  Jesús,
  Ja has vist que el meu comentari és poc favorable a presentar malament les coses.
  Hi estic d’acord.

 3. a 26 març 2015 a les 11:57 abert Soler

  Coincideixo que les instruccions eren molt clares, i ho deia molt clar que seria desestimat. Quina imatge dona a la comissi d’avaluació que un Investigador escrigui 6 pagines on diu 4?, doncs de poca serietat i si haguesin passat, si hagués coincidit que jo estigues a la comissió haurien perdut uns quan punt de l’avaluació.

 4. a 27 març 2015 a les 7:45 Enric I. Canela

  Efectivament Albert. El Jesús diu el què passa. Enviar coses que no són i després ja reclamaran. El que jo crec, però, és que no s’hauria de fer enviar això en Word. Una aplicació amb espai tancat i menys problemes. Si veiessis que arriba a beques UB…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació