Enric I. Canela

Espanya aconsegueix tenir el nombre més elevats de repartidors de pizzes amb titulació superior!

Llegia que segons una anàlisi realitzada per l’Institut d’Estudis Econòmics (IEE), sobre dades de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), ha posat de manifest que el 2013 la mitjana de població jove que comptava amb estudis superiors era del 40, 5%, prop d’un 14,5% més que l’any 2000, quan la mitjana amb prou feines superava el 26%.

Els països més destacats de l’OCDE pel que fa a formació universitària entre els joves són Corea amb un 67,1%, Japó (58,4%) i Canadà (57,8%). Entre els estats membres de la UE les xifres més elevades corresponen a Irlanda que arriba a un 51%, així com al Regne Unit i Luxemburg que se situen en un 48%. Suècia, Estats Units i França superen un 44%, mentre que Estònia, Suïssa, Països Baixos i Bèlgica ronden el 43%.

A l’Estat espanyol un 41,1% de la població amb edats entre 25 i 34 anys tenen nivell d’estudis superiors. Amb aquesta xifra l’estat se situa per sobre de la mitjana de l’OCDE i també de la mitjana de la UE-28, que ha arribat a un 36,3% el 2013. Lleument per sota de la mitjana de l’OCDE estan Finlàndia, Eslovènia i Grècia. A Hongria, Alemanya, Eslovàquia, Portugal i la República Txeca al voltant del 30% de la població jove compten amb un nivell universitari. Les xifres més baixes corresponen a Àustria, Itàlia, Turquia i el Brasil.

Que bé! Espanya ja supera Alemanya. Haurem de fer alguna cosa per a què no es noti. Tenir gent tan formada i una economia en la ruïna es propi de…

Formar els joves sense fer res més per redreçar el sistema és crear frustració. Una mirada a l’estructura del sistema formatiu alemany mostra algunes diferències. Alemanya només un 30% de titulats superiors, Oh, pobre Alemanya. Què fem amb la formació professional? On està els sistema d’instituts destinats a la innovació? Deixem-ho és cansat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació