Enric I. Canela

Fa unes setmanes va sortir publicat que la Generalitat havia posat en marxa les Comunitats RIS3CAT (i 2). Deia que es tracta d’una estratègia pionera a Europa que transformarà el teixit empresarial català fins al 2020. Es tracta de la concreció pràctica de l’Estratègia per a l’especialització intel·ligent RIS3CAT, aprovada l’any passat pel Govern català d’acord amb les directius marcades per la Unió Europea amb l’Estratègia Europa 2020.

Bé, paraules interessants, però resulta que amb l’objectiu que a finals d’any quedin constituïdes i comencin els seus plans d’actuacions, el Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACCIÓ, ha aprovat una resolució per atorgar ajuts a entitats coordinadores per a dinamitzar les potencials comunitats.

Em resulta enormement decebedor el paper tan desgraciat que fem les universitats quan havíem de ser els líders dels projectes. Per això m’havia abstingut d’escriure. Hauria dit una inconveniència. Podeu veure el detall, de la decisió.

De totes formes, l’ACUP, en el marc de la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (PlataformaCTI) i de la Global University Network for Innovation (GUNi), i en col·laboració amb la Smart Specialisation Platform (S3Platform) de la Comissió Europea organitza el Seminari “Competitivitat territorial i universitats” que ens ajudarà a saber més sobre el rol de les universitats en les estratègies regionals d’especialització intel·ligent a Europa. El seminari tindrà lloc el 3 de juny de 9 a 14 h al recinte modernista de St. Pau.

L’objectiu del seminari és el d’analitzar el rol que estan jugant les universitats en la implementació de RIS3 a Europa en general i en diverses regions en concret. Jutjarem aleshores.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació