Enric I. Canela

Josep Castells Boliart, President del Consell d’Administració i Conseller Delegat d’InKemia IUCT Group, ens ha fet saber que el projecte d’R+D “CARBAZYMES”, en el que el grup té una participació destacada, ha rebut l’aprovació de la Unió Europea dins el programa Horitzó 2020.

El projecte l’ha rebut un consorci en que participa InKemia. El global del projecte representa una inversió en R+D de més de 9 milions de Euros, entre els 14 socis participants de 5 països diferents ((Regne Unit, Croàcia, Països Baixos, Dinamarca i Espanya). InKemia rebrà 416.325 euros, que es destinaran al llarg dels quatre anys de durada del projecte a l’àrea de negoci d’R+D. Amb el projecte InKemia aconseguirà incrementar la seva cartera tecnològica podent aconseguir noves patents.

L’àmbit d’actuació es la Biotecnologia Industrial, amb l’objectiu de:

  • Disposar de microorganismes que fabriquin productes d’interès industrial o enzims que catalitzin la seva síntesi.
  • Això permet renovar tecnològicament la Industria de la Química Fina, usant eines biotecnològiques de darrera generació.

A més de tot això, el grup vol entrar a EUA. El mercat espanyol representa actualment el 70% de la facturació de l’empresa i la resta procedeix, majoritàriament, de projectes de la UE. Josep Castells s’ha marcat com a objectiu reduir de mica en mica el pes de la filial espanyola, ja que el marc regulador a l’Estat és excessivament burocràtic.

La companyia, fundada el 1997, està impulsant la construcció d’una nova seu a Parets del Vallès en un immoble de 4.820 m2. Castells calcula que la nova seu no serà una realitat fins d’aquí a tres anys i que suposarà una inversió de sis milions d’euros. Inkemia, que té una plantilla de cent persones, té també instal·lacions a Tres Cantos (Madrid) i Vilanova i la Geltrú (Garraf), després de la compra el juny passat del laboratori pel sector alimentari Aslab.

InKemia és una empresa biotecnològica, serà una gran empresa biotecnològica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació