Enric I. Canela

El passat dia 8 AstraZeneca Espanya va presentar el segon bloc del seu estudi “Percepció social de la ciència a Espanya”, en què la companyia analitza els coneixements i expectatives dels espanyols davant la ciència.

L’estudi incorpora, per primera cop, l’opinió que els ciutadans tenen sobre els científics respecte a altres professions just quan se celebra, el proper 10 d’abril, el Dia Mundial de l’Investigador Científic. Una de les seves principals conclusions: els enquestats situen als científics al capdavant en aspectes com valoració i salari que haurien de percebre, però triarien altres professions per als seus fills.

Els resultats de l’estudi demostren que la professió d’investigadors i científics a Espanya es considera un dels pilars per al desenvolupament i que per a la immensa majoria (90%) no està prou reconeguda. Segons l’INE, les activitats d’R+D al nostre país fan servir avui a 203.302 persones, de les quals un 40% són dones. Aquesta xifra representa el 1,16% del total de la població activa del país i s’ha vist reduïda de forma progressiva des de 2010.

Metges, científics, educadors, enginyers, empresaris i advocats, aquest és el rànquing de professions per ordre d’importància per als espanyols. Tot i que els metges són els més ben valorats de mitjana, els científics, amb un 34%, són els professionals més vegades elegits en primera posició.

Mireu les taules. Paga la pena.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació