Enric I. Canela

Avui he llegit que el Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

Diu que la Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Felicitats als guardonats.

He mirat a veure si hi havia de lligats amb el món de la universitat i la recerca. Amb ocupació universitària només hi ha Maria Teresa Cabré i Castellví, lingüista i filòloga, catedràtica de la UPF, i Miquel Vilardell i Tarrés, metge, catedràtic de la UAB. A prop tenim Carme Pinós i Desplat, arquitecta, urbanista i interiorista, i Carles Vallbona i Calbó, metge.

La veritat és que si miro les justificacions sembla que el Govern valori poc la recerca i la universitat. Predominen actors, teatre, etc. Sembla que les “personalitats” no són massa del món de la recerca tret que siguin mediàtics. Què hi farem.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació