Enric I. Canela

Fa uns dies EAE Business School va presentar un estudi sobre ‘La Inversió en R+D+i a Espanya’. Diu que a Espanya es van invertir el 2013 més de 13.000 milions d’euros en activitats d’R+D+i, un 3% menys que l’any anterior i una caiguda acumulada del 11% des de 2008. El 53% de la inversió espanyola en R+D+i és realitzada per les empreses, seguit de les institucions d’ensenyament superior amb un 28% i l’Administració Pública amb un 19%.

Les conclusions són que Espanya ha mantingut una tendència alcista molt forta en inversió en R+D+i fins al 2008, tant en import per habitant com en percentatge respecte al PIB. No obstant això, en el moment en què la conjuntura econòmica va empitjorar, aquesta tendència alcista es va veure interrompuda d’una manera molt evident. Gràcies a l’estudi es veu com la inversió, les empreses i el personal dedicat a les activitats d’innovació, recerca i desenvolupament segueix concentrat en molt poques comunitats autònomes, a més que creix la importància del paper d’universitats, escoles de negocis i centres de formació en les activitats de R+D+i. El més rellevant de l’informe és que es comença a apreciar una millora en les ràtios analitzats, cristal·litzats en una desacceleració clara del descens en la inversió d’aquestes activitats, el que permet ser optimistes de cara al futur.

Catalunya no surt massa ben parada. No lidera res. Parlar de què és un dels Quatre motors d’Europa és un acudit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació