Enric I. Canela

Estic sense poder fer gaire feina amb el PC perquè, no sé com, un d’aquest programes maliciosos que investiga que faig se m’ha ficat al sistema. Estic en pla desinfecció. Només em queda ficar el PC en un bany d’alcohol.

Dit això, he volgut fer referència al consell de govern d’avui. Un consell que hem hagut de celebrar a la Secretaria d’Universitats i Recerca per la protesta d’un grup d’estudiants a primera hora del matí a l’Edifici Històric de la UB. El Consell de Govern ha lamentat l’alteració del normal funcionament d’aquest òrgan de govern i ha condemnat l’ús de pràctiques antidemocràtiques, que no tenen res a veure amb els valors universitaris, per segon cop en menys d’una setmana. De fet hi havia uns pocs estudiants de la UB i altres que no sabem si eren estudiants o no. No crec que en conjunt fossin més de trenta persones en el moment de màxima concentració. Era la representació de tots els estudiants.

De totes formes al final hem fet la feina i hem aprovat, per vint-i-vuit vots a favor, dues abstencions i un vot en contra, la reforma d’estructures acadèmiques i d’organització administrativa, que dóna pas a deu estructures acadèmiques de centres i a una reducció del voltant del 50% dels 106 departaments que ara com ara té la Universitat, a més de la corresponent reforma administrativa i de gestió. L’acord arriba després d’un ampli procés participatiu de tota la comunitat universitària iniciat al juny del 2014 i debatut en tres claustres, i inclou les aportacions del grup de treball ―format per professors, PAS i estudiants— sorgit del darrer Claustre de la Universitat.

És la reforma possible en un context complicat. Hem d’avançar a petites passes i anar consolidants les coses. El nostre rector, Dídac Ramírez, d’extraordinària paciència, camina ferm i tranquil. Esperem que algunes reformes ens permetin millorar la gestió.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació