Enric I. Canela

Avui a la Universitat de Barcelona hem tingut una alegria. L’Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB), un centre propi de la UB, ha estat guardonat amb una distinció d’Unitat d’Excel·lència María de Maeztu en la primera edició d’aquesta convocatòria del Ministeri d’Economia i Competitivitat, dirigida a reconèixer l’excel·lència en estructures organitzatives de recerca ubicades sobretot a les universitats.

Entre les sis unitats de recerca seleccionades en la nova modalitat María de Maeztu també hi ha el Barcelona Graduate School of Mathematics, impulsat, entre d’altres, per la Facultat de Matemàtiques de la UB a través de l’Institut de Matemàtica (IMUB).

Felicitats als companys de Física i Matemàtiques que ho han fet possible

Aquestes noves unitats María de Maeztu disposaran d’un finançament de 500.000 euros anuals durant quatre anys.

També, la Secretaria d’Estat d’R+D+i ha concedit dos noves acreditacions corresponents al Programa de Centres d’Excel·lència Severo Ochoa. Entre els centres escollits, hi ha l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), participat per la UB, situat al Parc Científic de Barcelona i dirigit pel catedràtic d’Electrònica de la UB Josep Samitier.

Felicitats als companys de l’IBEC i especialment al seu director, segur que no s’ha avorrit gens aquests mesos. Recordem que gràcies a ell hi ha en aquet moment el KIC InnoLife a casa nostra.

Les unitats Severo Ochoa disposaran d’un finançament de 1.000.000 euros anuals durant quatre anys.

Podeu veure la llista, curta, de guardonats.

Hem de destacar que una vegada més Catalunya ha obtingut els millors resultats ja que el departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF i l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona del CSIC han assolit també la distinció d’Unitat d’Excel·lència María de Maeztu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació