Enric I. Canela

Avui al final de la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Recerca 2014 el president Mas ha fet un discurs molt bo. Ha lloat la recerca que fem a Catalunya i ha destacat el paper de les universitats catalanes i dels nostres centres de recerca.

Ha subratllat la presència de Catalunya en alguns dels rànquings més prestigiosos del món i ha citat, per exemple, el fet que hi ha tres universitats catalanes entre les millors del món de menys de 50 anys o que la Universitat de Barcelona es troba en el lloc 60 en quant a productivitat científica a nivell mundial.

Ha destacat que en una generació hem fet el que altres han fet amb més i que som bons, que podem aspirar a tot, etc. Gràcies president!

Ha dit que hem fet moltes coses bé i som on ens mereixem en l’àmbit de la recerca. Un país ben situat en els rànquings de ciència. Bé president.

Ara em toca preguntar-li al president. Què no hem fet bé i que no fem bé que fa que la ciència no es converteixi en valor o què no estiguem bé en innovació?

President, li podem dir amb detall. A Catalunya no s’ha fet cap aposta per la innovació i la transferència de coneixement com s’ha fet en recerca. Podria dir més però m’ho guardo. Si a algú l’interessa què en penso, no ho crec, ja li diré.

3 respostes a “Al president Mas i els premis Nacionals de Recerca 2014: Què no fem bé?”

 1. a 29 abr. 2015 a les 8:20 Quim Bosch

  Si us plau, digues, digues…

 2. a 29 abr. 2015 a les 7:47 Xavier Ferràs

  Enric, com podem estar tan despistats en aquest camp? Per què, contra totes les evidències, no s’inicien actuacions contundents en innovació? El propi sistema de recerca perilla greument si l’esperat futur de canvi de model productiu no es produeix… No ho veu ningú més, excepte els quatre incombustibles que fa anys que ho denunciem?

 3. a 29 abr. 2015 a les 8:20 Enric I. Canela

  Quim i Xavier,
  Les meves opinions haurien de parlar de manca de competència d’algunes persones concretes i no crec que sigui útil ara. Estic disposat a opinar. Diria que sabeu que en penso. També en què volem ser. De debò algú en el govern creu que amb aquest model de transferència i d’innovació serem com els països més avançats?
  Algú creu que amb un model de recerca fraccionat, sense direcció única podem ser líders? Absurd.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació