Enric I. Canela

El Blog de l’Observatori de l Recerca (R-IEC) – Meridià publica Catalunya coordina un 4,7% dels primers projectes concedits pel Programa Horizon 2020 (i 2).

Són els primers resultats, preliminars, però són relativament bons per a Catalunya. Diu que amb la informació actual, les participacions d’entitats catalanes suposen un 2,9% del total europeu i, si només es tenen en compte les institucions coordinadores dels projectes, Catalunya assoleix un 4,7% del global.

Quan es miren els detalls, el tercer full de CORDIS – EU research projects under Horizon 2020 (2014- ) es veuen coses força interessants. Per exemple, la UPF coordina 8 projectes (participa en 14). La UPC només coordina 6 (participa en 16), però obté 6,5 milions d’euros. La UPF 4,8 milions d’euros.

Podeu sumar i mirar. Indubtablement els resultats de la UPF són de gran mèrit.

En aquestes dades la UB no obté massa bons resultats. Coordina 6 projectes (participa en 10), però només obté 2 milions d’euros segons el que diu l’EXCEL de Cordis..

No entenc què passa perquè tenim informacions de més concessions. Les nostres dades diuen internes diuen: Projectes concedits: 20. Import concedit: 4.882.586 euros. Hi ha projectes pendents de re-avaluació. Suposo que van actualitzant poc a poc.

Tot és provisional, però és un tendència.

Una resposta a “Resultats preliminars del programa Horitzó 2020”

  1. […] Ens manca poder veure el balanç comparatiu de les dades que publica la Unió Europea al seu web. Encara tenen les del 30 de març a les que vaig fer referència i ja estan superades (veure Resultats preliminars del programa Horitzó 2020). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació