Enric I. Canela

Llegia que s’ha presentat l’informe “Las políticas educativas en España. Ránking de excelencia educativa 2015“. Podeu baixar-vos l’informe.

En aquest treball es comparen les polítiques educatives per comunitats autònomes. Prenent com a base les últimes dades publicades pel Ministeri d’Educació (febrer 2015) l’informe analitza i pondera 58 indicadors. L’Informe, realitzat per la iniciativa Lliures per Educar de Professionals per l’Ètica, confirma que s’ha produït una reducció de la despesa educativa i una lleugera millora en taxes d’escolarització, graduació, idoneïtat i abandonament educatiu primerenc. Un cop realitzada l’avaluació dels 58 indicadors analitzats per a les 17 comunitats autònomes el rànquing de l’Excel·lència Educativa 2015 queda de la següent manera:

 • País Basc (8,8)
 • Navarra (7,64)
 • Castella Lleó (7,39)
 • Madrid (7,08)
 • Astúries (6,78)
 • Galícia (6,45)
 • Cantàbria (6,31)
 • Rioja (5,72)
 • Aragó (4,84)
 • Catalunya (4,74)
 • Andalusia (3,53)
 • Extremadura (3,39)
 • Balears (3,08)
 • País Valencià (2,71)
 • Murcia (2,48)
 • Canàries (2,16)
 • Castella-la Manxa (1,88)

L’autor de l’informe diu que no és casualitat que tres de les quatre comunitats amb major pes d’iniciativa social: País Basc, Navarra i Madrid, ocupin primers llocs en el rànquing d’Excel·lència Educativa 2015.

Això és el sistema espanyol. Espoli a Catalunya i fracàs. Pagar i fotre’s.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació