Enric I. Canela

Al gener l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) va publicar l’Informe formació dual: Promoció i desenvolupament de la formació dual en el sistema universitari català. Ferran Badia, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL va liderat l’elaboració de l’informe, fet amb l’equip de treball Jorgina Roure, Nadja Gmelch i Olga Buenaventura.

Aquest document presenta els mecanismes necessaris per a implementar un sistema de formació dual en l’àmbit de l’educació superior a Catalunya. En una primera part, es descriuen el concepte de la formació dual, els principis bàsics i els beneficis d’aquest sistema de formació. Seguidament, es presenta la visió de dos països europeus, Alemanya i França, que tenen una llarga experiència en aquesta modalitat de formació. Finalment, es presenten els elements clau que s’haurien de tenir en compte a l’hora de pensar en la creació i el desenvolupament de la formació dual en el sistema universitari català.

Aquest matí al Recinte Modernista de St. Pau, Barcelona s’ha fet una jornada sobre la Formació universitària dual. Aquí teniu el programa. S’ha presentat també l’informe.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació