Enric I. Canela

Llegia que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va signar ahir un acord amb el director de l’Institut d’Estudis del Transport (ITS) de la Universitat de Berkeley, Alexandre M. Bayen, que permetrà l’intercanvi de coneixement i la realització de projectes comuns relacionats amb la mobilitat sostenible i el transport. L’ITS és un dels principals centres d’investigació en matèria de transports del món.

L’acord firmat es traduirà en una primera prova pilot, que es posarà en marxa de forma immediata, per monitoritzar trens del sistema de Rodalies per millorar la seva fiabilitat. Aquest projecte aprofitarà tecnologia desenvolupada a l’ITS de Berkeley per aplicar-la a Catalunya i avaluar la seva efectivitat en els sistemes de transport públic.

El conveni, a més, obre una línia de col·laboració que permetrà:

  • Intercanviar estudiants, professors i investigadors en matèria de transports entre la UC Berkeley i les institucions acadèmiques catalanes.
  • La participació del sistema català de transport públic i de mobilitat en general com a objecte d’estudi i laboratori de proves de noves tècniques que permetin una mobilitat més sostenible i un millor servei als ciutadans.
  • L’intercanvi d’informació tècnica en matèria de mobilitat.

Hem de veure com això s’aplica. De moment tenim el conveni.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació