Enric I. Canela

Hem vist el nou rànquing Universitas 21, el del 2015. Espanya ha anat canviant de lloc. L’any 2014 estava en el lloc 23è, l’any 2013 en el 20è i ara en el 24è.

Diu: The top ten countries are the United States, Switzerland, Denmark, Finland, Sweden, Canada, the Netherlands, the United Kingdom, Singapore and Australia. Comparing the rankings with those of two years ago, the larger movements are correlated with changes in economic circumstances: China, South Africa, Chile and Hungary improving; Ukraine, Serbia, Bulgaria, Greece, Spain and Turkey falling.

La República Txeca sobrepassa Espanya en el rànquing. Triomfal.

Podeu veure el detall de com s’obté i l’anàlisi.

4 respostes a “El rànquing 2015 Universitas 21”

 1. a 22 maig 2015 a les 12:55 Josep

  Seria interessant saber quina posició tindria Catalunya, com a país independent.

  També podem aventurar sobre quina podria ser la posició de les universitats catalanes, d’aquí a 5 anys, si segueixen integrades en el paquet de l’Estat Espanyol.

 2. a 22 maig 2015 a les 6:28 Enric I. Canela

  Josep,
  Ara Catalunya estaria bastant bé. Suposo que es pot inferir mirant les dades.
  El problema de les universitats catalanes no és només l’estat espanyol. La política ICREA i CERCA, per exemple, no és de l’Estat espanyol i és bastant anti-universitats, tret de qui té l’amic a dins.

 3. a 22 maig 2015 a les 9:37 Josep

  Podria ser que en una Catalunya independent, amb una regulació pròpia, la política ICREA i CERCA no fos anti-universitats? com comentes.

 4. a 22 maig 2015 a les 10:03 Enric I. Canela

  Josep,
  Podria, però depèn del criteri del governant. Jo crec que no ho era i fa uns any que ho és. Només cal mirar any a any on han anat els ICREA i els diners.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació