Enric I. Canela

Llegia una entrevista a Rolf Tarrach, president de l’Associació Europea d’Universitats (EUA). Destaquen: “Les universitats es queden desfasades”. Catedràtic de Física Teòrica de la UB, va ser rector de la Universitat de Luxemburg i ara dóna classes allà.

Aconsella Rolf Tarrach a l’Estat espanyol: Un dels seus problemes és que per ser catedràtic compten més les publicacions que la docència. En gran part depèn del govern de la universitat sempre que tingui l’autonomia per actuar en conseqüència. Però no es pot canviar el govern universitari sense tractar el finançament i l’autonomia. En un món ideal, hauria d’haver un consell de govern únic amb unes 20 persones. Entre elles, representació del món de l’economia, de la política, acadèmics estrangers i del propi campus. Ells definirien l’estratègia que ha d’executar el rector i el seu equip. És un canvi total. Cal un president a Espanya que s’interessi per la universitat, cosa excepcional, i aquest necessitaria a un ministre que estigui disposat a no repetir per emprendre aquests canvis. Per a una reforma a fons tindrà tanta gent en contra que la seva carrera política s’hauria acabat. Però el país li ho agrairia.

Una entrevista que és útil llegir a un home de ment clara, valent i que coneix la universitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació