Enric I. Canela

Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca, va presentar divendres a Harvard l’estratègia d’internacionalització del sistema d’universitats i recerca i el procés català. A petició dels organitzadors del seminari, Castellà va explicar els factors que han contribuït a l’èxit del sistema d’universitats i recerca assolit en els darrers 15 anys. En aquest sentit, ha subratllat que “de manera consensuada i transversal, Catalunya ha dissenyat un sistema d’educació superior accessible a tota la població i ha impulsat un sistema de recerca competitiu i internacionalitzat” gràcies a accions com l’aprovació de la llei catalana d’universitats (LUC), la creació de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU), l’impuls al Programa Serra Húnter de contractació de professorat en base a criteris d’excel·lència internacional, la instauració del model CERCA de centres de recerca que apliquen un model de gestió flexible, i la posada en marxa d’ICREA per a captar i retenir talent científic d’arreu del món.

En el marc de la conferència es va referir a la necessitat de Catalunya de donar un pas endavant per convertir-se en un Estat i poder implementar les polítiques a l’àmbit acadèmic i d’innovació que ara són competència del Govern de l’Estat. Va dir que no es tracta només d’una qüestió cultural o d’identitat, sinó que també és un problema de ser competitius internacionalment.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació