Enric I. Canela

Science+ és una trobada entre el 7-9 de maig a Bilbao on es van tractar les diferents alternatives professionals que existeixen en l’àmbit de la ciència, i especialment en el context europeu. Les ponències i taules de discussió van ser impartides per persones amb àmplia experiència en recerca, periodisme i edició científica, empreses de R + D, divulgació i finançament en R + D.

Un dels conferenciants va ser Pedro Miguel Echenique, President del Donostia International Physics Center (DIPC).

Va explicar que obrir-se camí en la ciència és una carrera de fons. No només cal una combinació de creativitat, coneixement i treball; grans intel·ligències s’han estavellat. Però avui dia, almenys a l’Estat espanyol, la cosa es complica encara més per la política de retallades. L’angoixa per accedir a una beca o una plaça és la companya de viatge de molts joves investigadors que no veuen una sortida clara en un àmbit tremendament competitiu on el terreny de joc no és la teva ciutat, ni tan sols el teu país, sinó el món sencer . La Ciència no sap de fronteres.

Podeu llegir un bon comentari, Advice to a young scientist, a Science.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació