Enric I. Canela

Ahir va tenir lloc va tenir lloc el seminari ‘Competitivitat territorial i universitats. El rol de les universitats en les estratègies regionals d’especialització intel·ligent a Europa’ al Recinte modernista de Sant Pau de Barcelona. La jornada la va organitzar Plataforma Coneixement, Territori, Innovació (CTI), que impulsen, entre altres, l’ACUP i “la Caixa”. Aquí podeu trobar informació.

Jo no vaig poder ser al seminari del matí. Havent dinat va haver una sessió de treball amb representants del Govern, universitats i dinamitzadors de les comunitats RIS3CAT. Si hi vaig ser.

Força interessant. Jo vaig manifestar una opinió, potser discordant. Els projectes RIS3CAT no poden ser pels interessos de les universitats. Hi ha un objectiu ven clar: feina intel·ligent, competitivitat del país, avenç en la innovació, lluita contra l’atur, formació intel·ligent… Hi ha indicadors i els projectes han d’anar a millorar els indicadors.

També vaig opinar que el país requereix un comandament únic en R+D+i. No va així la cosa, massa dispersió en un país petit.

Les universitats han de jugar un paper central, essencial, però dinamitzant projectes que interessin al conjunt del país i no només a la recerca. Em fa por que la manca de lideratge en altres sectors faci que dediquem recursos que després no beneficiaran la productivitat i innovació del país.

No em resulta fàcil enunciar tot això, però ho veig essencial. Hem d’unir universitats, centres de recerca, govern, societat, empreses, hospitals… em fa por que manquin la majoria dels actors. Les universitats i centres d erecerca potser en gaudirem d’ajuts, però el país no ho aprofitarà prou.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació