Enric I. Canela

Llegia que hi ha més 4.600 estudiants d’Estats Units a les universitats alemanyes. La xifra ha crescut un 20% ens els darrers tres anys. En aquest temps Alemanya va abolir el cobrament de matrícula tant per a estudiants nacionals com estrangers.

Què guanya Alemanya?

Només a Berlín, per exemple, hi ha 25.000 estudiants estrangers, la qual cosa implica una factura anual de 364,3 milions de dòlars que és pagada, en última instància, pels contribuents alemanys. Tanmateix el 50% dels estudiants estrangers es queda vivint a Alemanya. Sense cobrar matrícula, n’hi ha prou que un 40% es quedi per cinc anys i pagui impostos perquè es recuperin els costos.

A més, alguns veuen en els estudiants estrangers una possible solució al problema demogràfic d’Alemanya.

Diuen que retenir els estudiants estrangers que han estudiat aquí és la forma ideal de migració: tenen els certificats necessaris, no tenen problemes d’idioma i coneixen la cultura.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació