Enric I. Canela

El brillant investigador Pere Puigdomènech ens ha regalat l’article Innovació, democràcia i corrupció. Us poso un paràgraf i ja anireu a llegir l’article: els països que són més innovadors són aquells que tenen uns nivells més baixos de corrupció. És possible que a nosaltres aquest estudi no ens digui res de nou. Un sistema en el qual interessos personals parasiten les decisions col·lectives impedeix que aflorin les tendències més creatives de la societat. En l’anàlisi es poden diferenciar tres grups de països. Els països del centre i el nord d’Europa són els menys corruptes i els més innovadors; a l’altre extrem, els països de l’est i del sud, on la corrupció és més gran, i hi ha un grup intermedi en el qual figuren Portugal i Espanya.

No deixa de ser cada vegada més necessària la independència i la neteja.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació